Dagboek deel 41: 2017, 1 augustus 2017 t/m 17 september 2017

Gepubliceerd op 28 november 2023 om 10:55

1 augustus 2017

Een bijzondere middag indeed. Amaya had er tevoren wel iets van gezegd, maar dat was ik vergeten. Namelijk dat we zouden gaan wandelen. Dat gebeurde ook. Tijdens een wandeling waren H&D naar een graanformatie getrokken. Eigenlijk bij toeval. Naar die plaats gingen we nu ook. Het toeval wilde dat de boer het graan had geoogst, maar juist het stukje waar de formatie zich bevond had laten staan. Misschien de dag tevoren daar gestopt omdat het te donker werd. Je weet het niet. In ieder geval wij daar met zijn vieren in gaan staan.
De lange wandeling er naar toe, was al bijzonder. Ik werd getrokken door de bomen, die langs de laan stonden. Ik kreeg door dat de bomen allemaal gecodeerd waren.
In de formatie voelde ik duidelijk aan, dat hier een gathering, een bijeenkomst, van buitenaardsen was geweest. Met een stargate waardoorheen ze gekomen waren. Voor mij voelde deze gewaarwording als een definitieve uitnodiging en inleidende initiatie om mezelf te gaan ontwikkelen naar, mezelf klaar te maken om, te gaan tijdreizen. Tijdreizen, zowel lineair als dimensionaal. Zowel vanuit het perspectief ‘op welke dag wil je instappen?’ als het perspectief van samenkomen bij de Galactische Maya om daar informatie op te doen en deze naar hier, aarde, mee te nemen en te vertalen naar voor de mensen begrijpelijke boodschappen. Pacal Votan zowel als een farao als ook andere begeleidende en aanwezige entiteiten vertoonden zich om mij te bevestigen dat ik goed had ingevoeld en mezelf daarover uitgesproken. De megalithische steen van 7 heerlijkheden was voor ons alle 4 een portaal waarin zoveel te zien was aan figuren, entiteiten, boodschappen en nog zoveel meer, dat we daar gerust nog wel uren achtereen hadden kunnen zitten, ware het niet dat het begon te regenen.
In de tussentijd was het later geworden dan we voorzien hadden, maar, pas op, ik kon daar goed mee overweg. Er was overleg en met zijn 4en werd beslist over wat te doen, in plaats van door twee.
Het werkt toch heel anders wanneer je gevieren op dezelfde frequentie zit.

In de week die volgde op de bijzondere zondagmidddag, had ik ineens weer werk. Wel tijdelijk, maar goed, dat is niet zo heel belangrijk. Ik breng weer centen binnen. En dat was de bedoeling.

Sinds ik mijn stap gezet heb om te gaan ontwikkelen tot tijdreiziger, heb ik weer heel veel rust nodig en merk ik ook dat ik af en toe al rustend/slapend voorbereidend werk aan het doen ben.

De 4 cavia’s hebben volgens mij alle 4 connectie met een dier. Reinaert, logischerwijs met de vos. Winti met een vogel, een gier en/of een struisvogel. Meera heeft connectie met een mol, Maya met een aapje.

Nu ik de tijdreis intentie heb gezet, ben ik ook klaar om boek 7 van de CHC te lezen en uit te werken.

 

6 augustus 2017.

Waar ik aan het eind van de maand nog serieus behoefte had aan veel rusten overdag en veel slapen in de nacht, heb ik de laatste 3 dagen om 5, 6 uur in de ochtend al goesting om op te staan. En van alles te doen. Tegen 9.00 uur heb ik er al een hele tijd op zitten en heb ik nog de hele dag voor me. Veel muziekjes luisteren, daar ontzettend van genieten; veel DNA-code lezen, daar veel van opsteken en dat bij Amaya op haar bord gooien waar het gepast is. Waar weer discussie en praterij uit voorkomt en we samen weer wat stappen maken.
De kies is er uitgehaald, woensdagochtend vroeg de 2e augustus. Ik was een pak minder zenuwachtig. De verdoving daar was ik het meest apprehensive op. Die viel echter alles mee. De ingreep duurde wat langer en kostte wat meer werk dan de chirurg had verwacht. De bewuste kies wilde niet van wijken weten. De eerste helft van de wortelrest werkte goed mee, maar de andere helft gaf niet mee. Hoe treffend, dacht ik. Ik, die zoveel moeite heeft met loslaten; het spiegelt zelfs tot in het moeilijk afscheid kunnen nemen van een kies. Deze hield het tot het laatst vol.
Pijn heb ik niet gehad, behalve wat last van mijn rechterkaak waaraan de chirurg heeft lopen sleuren omdat de kies niet meegaf.
De ingekochte Brinta, appelmoes en zo meer, was eigenlijk niet nodig. Heb vrij normaal kunnen eten. Links kauwen, met kleine beetjes en langzaam. Dat promoveerde het eten tot een mindfulle belevenis. Toen de strik van de hechtingsdraad wat opgelost was en niet meer tegen mijn wang schuurde, moest ik mij ertoe zetten om het mindvolle er in te houden.
De bak ijs, die ik ook had ingekocht, is na 4 dagen voor 2/3e op. Dat geeft wel een verschil in de aantal calorieen vergeleken met de vla die ik altijd (veel te veel) eet.
Aan de telefoon met A., append of sprekend, kreeg ik een tip van haar. Ze moest gelijk aan mij denken toen ze er mee in aanraking kwam: Human Design. Ik eens kijken, niet met de intentie om er diep op in te gaan, maar het blijkt zo interessant en treffend, ook voor Amaya, dat ik er wel wat dieper op in ga. Er zijn veel kwartjes gevallen, ook bij Amaya, en dan ben ik eigenlijk alleen nog oppervlakkig aan het scannen geweest.


23 augustus 2017

Bewust bezig zijn met mij niet te bemoeien met zaken die niet van mij zijn. Niet ongevraagd iets zeggen, wat ongemakkelijk maakt. Ik ben mezelf, met initiatief zonder gevoel voor plaats te verliezen. Ik ben me bewust van mijn energielevel en hoe er mee om te gaan. In de avond die ik iets ongevraagd, maar krijg geen respons

 

24 augustus 2017

Niet op mijn plek. Geen focus, want mijn dagroutine losgelaten, zonder reden. Ik merk op wat mij niet bevalt, maar bewaar het tot later om er iets van te zeggen. Mijn energiehuishouding verliest zijn fundering. Mezelf uit balans gebracht, door gewoon niet op de rem te trappen. Terug op mijn gemak, doe ik iets spontaans en maak ik iemand blij. Ik spreek toch uit wat ik had bewaard voor later. Geen hallo zeggen, maakt me verdrietig. De gemaakte planning wordt niet gevolgd, ik heb de focus niet. Ik laat me meeslepen door omstandigheden. Ik blijf hangen in onbelangrijke dingen. Het lukte me om me op een niet confronterende manier uit te spreken. Het werkt nog ook.

 

25 augustus 2017

Ik heb me niet bemoeit, met wat niet ‘bij mij’ ligt. Ik heb het laten gebeuren. Het kost wel energie. Even gaan rusten voelde voor mij beter dan te gaan boodschappen doen. Komt overeen met de Human Design uitleg.
Amaya focuste op pleasen, oud gedrag. Dat maakt haar verdrietig. Ik wilde gaan rusten, maar we komen in een constructieve discussie terecht. Ik zorg ervoor dat ik bewust objectief en onthecht aanwezig ben.

 

26 augustus 2017

Ik heb moeite om mijn energetische grenzen te bewaken. Ik sta precies krapper afgesteld. Toch lukt het me goed om ze te bewaken, na een aarzelende start. Ik ben goed bij mezelf gebleven. Onthecht, objectief en bewust aanwezig tijdens de gesprekken in de auto. In Hulst ben ik mezelf. Ik ben niet geforceerd bezig, maar authentiek aanwezig zonder anderen te overvleugelen.

 

27 augustus 2017

Ik ben mezelf niet na het opstaan. Energetisch niet goed in balans. Ik mis zelfverzekerdheid. Ik heb mijn energetische grenzen te lang overschreden. Dat zorgt voor onbalans. Even gaan liggen haalt de onrust weg, brengt balans wat terug en ook het energiepeil. Al heeft het laatste meer tijd nodig.

 

28 augustus 2017

Een nieuwe ervaring. In plaats van de ‘matrix regen’ zie ik patronen, zie ik een weefgetouw, een weefsel, waarin ik me bevind. Het is zowel een ingang als ook een uitgang.

 

30 augustus 2017

Meer mezelf vandaag. De randen gezocht van balans en laten gebeuren, zonder de controle echt uit handen te geven. Met spontane ingevingen aanpassingen doen, die voordelig uitkomen.

 

31 augustus 2017

Ben mezelf een beetje kwijt. Ik doe teveel dingen, die niet bijdragen aan mijn balans en welbevinden. Ik kan de onbalans wel rechthouden, maar fijn voelt het niet.

 

1 september 2017

Wat gebeurt is goed. Het loopt vanzelf. Ook een nat pak is de bedoeling en roept geen weerstand op. Het gebeurt niet voor niks. Ik mag weer wat bewuster worden, van wat ik doe en waar ik mee bezig ben. Meer mindful zijn.

 

3 september 2017

Ik leef op in contact met anderen. Moeder die advies vraagt? Wat heb ik nou toch aan mijn fiets hangen. Ik sta versteld. Dan moet ze vast de wanhoop nabij zijn.

 

4 september 2017

Krachtdier Uil is terug! Een emotioneel weerzien. Ik heb stappen gezet richting meer initiatief uit eigen behoefte: goed voor mezelf zorgen. Het bevalt me om dat te doen en het krijgt respons. Tijd voor mezelf echt nodig vandaag, zonder echt werk te verzetten. Ik ben bewust aanwezig.

 

5 september 2017

Werkritme begint terug te komen. Situatie waar ik eerst initiatief nam, nu zo gelaten: wachten op uitnodiging. Deze komende 13 dagen uitstekend geschikt om mijn spleen (instinctieve) autoriteit te leren gebruiken. Ik heb de neiging te veel te eten. Geen grote goesting in lezen of werken aan boek. Wel echt geraakt, voor het eerst sinds lang, door muziek.

 

6 september 2017

In reactie op instinct gehandeld en goed resultaat behaald. Soms wil ik teveel. Beter bewust blijven.

 

8 september 2017

Ik snap nu hoe de aap energie werkt en hoe makkelijk ik hem kan verliezen, door simpelweg naar het werk te fietsen. Het originele dagplan wijkt voor een avondje spiegelen en gespiegeld worden. Ik mag ook oefenen met mijn HD strategie en merk dat ik al stappen vooruit gemaakt heb.

 

9 september 2017

Het liep zoals het ging. De afwezigheid van het een maakt ruimte voor iets anders. Duidelijkheid en spontaniteit. Spleen acties en bijna een afspraak vergeten. Afgesloten met een mooie avond, waar navigatie en storm verantwoordelijkheid en bij mezelf blijven, het onderwerp van de ceremonie waren: synchroniciteit. Ook voor wat passie betreft.

 

10 september 2017

Opnieuw een dag die super mag genoemd worden. Weer goed naar autoriteit geluisterd. Op de flow van de dag meegegaan, trouw gebleven aan mezelf en alles omarmd. Gesteund op de kracht van magie en argeloosheid.

 

11 september 2017

Het loopt niet, het voelt niet, het gaat niet zoals ik wil. Initiatieven lopen op niks uit, leveren niet op wat ik ervan verwacht. De eerste GAP dag die niet loopt. Ik ben het me wel bewust, maar kan het niet keren.

 

12 september 2017

Ook vandaag loopt het niet zoals gewenst. Ben het me wel weer bewust. Verlies mijn balans niet uit het oog, na aarzelend begin. Kon mijn flow niet vinden

 

13 september 2017

Deze en komende dagen zijn beleef dagen om steeds meer bewust te worden

 

14 september 2017

Een beleef dag met regen. Bewuster zijn en worden. Soms over mijn grens gaan om die op tijd in te zien.

 

15 september 2017

In anticipatie op het weekend gehandeld. Spleen ingeving gevolgd en uitgevoerd. Met een leuk en lekker gevolg.

 

16 september 2017

Dag van Olof Smit workshop. Een magniefieke tijd met hem doorgebracht, samen met 25 anderen.
‘Met hoogachting’ schreef hij in zijn boek wat ik liet signeren. ‘it’s lonely at the top’ zei hij over mij. En dat ik op Godfried Bomans leek. Ik heb voor 2 man gedragen, mezelf, mijn moeder en daarna Amaya. Nu tijd om dat los te laten en te accepteren. Veel geleerd vandaag.

 

17 september 2017

Uitrusten en bijkomen na gisteren. Met HD aan de slag. Het laten gebeuren, wat gebeurt is goed. Wat is een projector en wat betekent het eigenlijk voor mij?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.