Dagboek deel 39: 2017, 1 juli 2017 t/m 25 juli 2017

Gepubliceerd op 26 november 2023 om 10:55

1 juli 2017 (kosmische storm)

Krijg veel alleen-tijd. Die gebruik ik voor rusten en lezen en muziekjes luisteren. Rust heb ik nodig. Het uitlezen van het boek van Olof Smit zet een nieuw helingsproces in werking. Ik heb het gevonden met ‘praten’ met een van de knuffels, als manier om te reflecteren. Ik voel dat ik een pendel kan gebruiken.

 

2 juli 2017 (magnetische zon)

Net als gisteren echt lekker gekookt. Online levert geen klanten. De dag vraagt nog altijd rust, muziek en reflecteren met een knuffel. 

 

4 juli 2017 (elektrische wind)

Festiviteiten op schoonvader zijn werk. Rondleiding is machtig interessant. Gebrek aan het maken van afspraken, leidt er toe dat ik mij uitspreek, wat leidt tot een clash. De hele avond bezig geweest om mezelf tegen Amaya uit te leggen waarom. Die snapt het helemaal maar ik niet. Het leek wel alsof er iets in mij dreef, plotseling uit het niets. Daarom snap ik het niet goed.

 

5 juli 2017 (zelfbestaande nacht)

Naar de tandarts. Kapotte kies heeft het begeven. Hij wordt er uitgehaald. Een verwijzing naar de kaakchirurg als bonus. Thuisgekomen komt alles eruit. Lang geleden dat ik zo intens heb gehuild. Tand eruit is ook loslaten en onthechten. Ik ben er niet goed van. Na iets eten gaat het beter.

 

6 juli 2017 (overtoon zaad)

Blijf geregeld de rust opzoeken om te ‘slapen’. Ik heb het nodig. Savonds gezellig gegeten voor 40 jaar werkjubileum van schoonvader. Mijn plotse reacties op bepaalde situaties kan zijn oorzaak hebben in gemarkeerd geheugen. Een affirmatieronde van 21 dagen gaat ondersteunen om op te lossen.

 

8 juli 2017 (resonante wereldoverbrugger)

Mij nog even te rusten gelegd na het lunchen. Daarna ondanks gedachte dat het wijs was thuis te blijven, met Amaya op zoektocht gegaan naar 4e cavia. En gevonden ook. Opnieuw getooid met het zegel van wereldoverbrugger.

 

12 juli 2017 (spectrale hond)

Voor een groot stuk bezig geweest met schrijven en online zijn, solliciteren en rusten. Aan het eind van de dag nog een discussie waar een goede les uit komt voor Amaya. Een grote bewustwording. Ik heb perioden van ‘waarom?’ en rechtvaardigheid cq eerlijkheidsissues. Het gevoel dat het er niet mag zijn en ik me altijd en overal dien te verdedigen.

Er zijn toch alweer twee weken voorbij. De maand juli is bijna halfom, maar eigenlijk heb ik tot nu toe geen behoefte gehad om verslag te doen. De regeneratiedagen hebben er tussen gezeten en daarvoor, helemaal aan het begin van de maand, heb ik het boek van Olof Smit uitgelezen en dat bracht een nieuwe heling, die slaap, rust en contemplatie vroeg.
Bovendien doet het verscheiden van Fluus mij veel meer dan ik had verwacht. Het gevoel blijft lang nasudderen. Het wordt versterkt door de extra heling, dat wel. Ik laat het toe en ik laat het begaan. Af en toe word ik dan even emotioneel, maar dat vind ik niet erg, Ik begin er aan te wennen. Dat bevalt me wel.
De eerste twee dagen van juli vallen pal in het weekend. Ik heb heel veel zin om te koken, zoek twee lekkere recepten uit en leef me allebei de dagen uit. Zowel de zaterdag als de zondag zijn succesvol. De keukenmachine is nu echt definitief ingewijd. Vooral op zondag mag hij flink aan de slag.
IJs is normaal gesproken nooit zo mijn favoriet, maar blijkbaar heb ik het nu nodig.
Het veel rusten, maakt dat ik veel tijd besteed aan contempleren. Ik gebruik mijn knuffels als klankbord. De feedback die ze geven is heel waardevol. Goed, eigenlijk ben ik heel simpelweg aan het overleggen met mezelf. Om dat op deze manier te doen, bevalt me wel.
Een oriënterend gesprek op maandag loopt op niks uit, maar de bewustwording die dat oplevert, brengt een stroming op gang van een aantal telefoontjes voor werk. Daar komt een kennismakingsgesprek uit voort.
Op maandag komt er ook een nieuwe tijger als knuffel plotseling mijn kant uit. Ik ben er heel content mee. Ik heb hem lang moeten missen, sinds de vorige tijger aan Aaron werd geschonken en dat niet overleefde. Reflectief steek ik goed in vorm, dankzij de knuffels.
Op de mediumlijn steek ik ook goed in vorm. Op de eerste paar dagen van de maand, haal ik net zoveel op als heel de vorige maand. Bovendien ontvang ik nu ook bij de andere lijn een eerste recensie. Dat doet mij deugd. Nu heb ik op beide sites een klant, die zo tevreden was dat hij of zij dat even wilde melden.

 

13 juli 2017 (kristallen aap)

Bron van Licht dag. De reis van en naar Spijkenisse ging supervlotjes. De sessie was bijzonder. Opnieuw op mijn maat gesneden. Onderweg naar huis viel de moeheid binnen. Thuis vrij vroeg gaan slapen, als een os. Ik mag blij zijn als ik zeg ‘ik snap het niet’. Dat is goed. Ik moet dan niet proberen het te snappen, maar het laten zijn.

Ik begin mezelf een beetje in de weg te zitten.
Mijn streven naar zuiverheid, mijn normen en waarden systeem, wat integriteit hoog in de ranking heeft staan (wat ook weer terugpakt op zuiverheid), begint zich, lijkt het, wat mij betreft, tegen mij te keren.
In het streven naar zuiverheid en integriteit, speelt het mij zo juist en precies mogelijk uitdrukken een zeer prominente rol. Ik ben daar niet alleen streng in voor mezelf. Ook naar anderen toe leg ik de lat hoog. Als je dan een aantal mensen om je heen hebt, die daar niet zo secuur mee omgaan, dan gebeurt het vroeg of laat dat ik, met het leggen van mijn perfectiestandaard op anderen, mezelf in de problemen werk.
Het is in feite weer hetzelfde liedje. Ik probeer als zesdeklasser een onderwerp uit te leggen aan een derdeklasser, die de uitleg onmogelijk kan snappen omdat hij dat nivo nog niet heeft kunnen bereiken.
Het grootste probleem ligt hem echter in het gegeven dat ik vaak niet kan geloven dat sommige mensen inderdaad niet het niveau hebben, wat ik verwacht dat ze hebben, of wat ze voordoen dat ze hebben, maar eigenlijk zich zelf groter voordoen dan ze zijn en ik die dat nog geloof ook. Dat is kenmerkend voor mijn idealistische inslag, en tevens een valkuil, goedgelovigheid.


14 juli 2017 (kosmische mens)

Een discussiedag. Heel veel gepraat en gekomen tot mooie inzichten. Zowel Amaya als ik. Tegenwoordig komen we nog al eens gauw ergens. Een groot leerpunt voor 1 van ons ligt dan klaar. Ik heb met trots te maken, die mij niet toestaat om volledig te zijn zoals ik mij voorsta. Dat hoeft niet. Maar is nodig in dit moment. Het maakt onderdeel uit van het proces.

 

15 juli 2017 (magnetische hemelwandelaar)

In de ochtend samen met Brokkenpiloot de 25 jaar oude knuffel de spreuken doorgenomen van de 13 manen en de intentie gezet. ‘Ik snap het niet’ toestaan. Zonder verder graven.

 

17 juli 2017 (elektrische adelaar)

Terug op mijn plek. De ochtend gebruikt om alle sollicitaties te doen die enigszins passen. Komt 1 telefoontje voor afspraak uit. Verder met uitwerken notitieboekje en veel denkwerk. Ook veel praten met Amaya. Maakt het laat, maar de behoefte aan uitspitten is groter dan de wil om te slapen.

 

18 juli 2017 (zelfbestaande krijger)

Gesprek verliep goed. Heb mezelf goed neergezet. Het vrouwtje had mij ook gelijk ‘gescand’ en zag wie en hoe ik ben. De bewustwordingen stapelen zich op en doen pijn.

 

19 juli 2017 (overtoon aarde)

Amaya en ik zijn zo hevig in ontwikkeling, dat de cavia’s er ziek van worden. Cavia’s staan bij ons in relatie tot onze ontwikkelingsprocessen. Zijn die gedaan, dan gaat de betrokken cavia over. Dat gaat nu ineens hard omdat we de laatste dagen enorm hard gaan. Sies gaat vandaag. Na een paar uur bij mij te liggen gaat ze langzaam uit.

 

20 juli 2017 (ritmische spiegel)

Vandaag is het de beurt aan Bles om te gaan. Nu heeft Amaya ze vast als ze gaat. Twee prachtige jonge dames komen in de plaats van Sies en Bles. Het weer en de processen en de gebeurtenissen maken dat het raar voelt. Niet op mijn plek.

 

24 juli 2017 (planetaire wind)

Weer in een ontwikkelingsstuk gestapt. Een harde noot om te kraken. Even doorbijten. Gevoel en emotie doorvoelen en conclusie trekken.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.