Dagboek deel 26: 2015, 3 oktober 2015 t/m 15 oktober 2015

Gepubliceerd op 13 november 2023 om 10:27

3 oktober 2015 t/m 15 oktober 2015 (Golf van Blauwe Nacht dag 1 t/m 13)

Deze creatiegolf ga ik aan de gang met het maken, manifesteren en leven van een droom/doel/visie, noem het wat je wil. Ik ben niet speciaal bezig geweest, deze 13 dagen met een specifiek doel, dat kwam in de loop van de dagen opdoemen. Het lag in de bedoeling om Balans in Zijn te vinden en te houden. Zoals gewoonlijk, bij mij, gaat zoiets met pieken en dalen. De Balans vond ik aan het eind van de vorige periode, ik meen op 1 en 2 oktober. Daarna volgde, ondanks een weekje verlof, maar eigenlijk precies zoals het gaat in een golfbeweging, een terugval om daarna weer langzaam op te krabbelen.

De 3e oktober was een zaterdag. Dat betekent over het algemeen dorpsboodschappen dag. Lekker vroeg op de ochtend klaar met alles en dus tijd voor koffie en het lezen van een boek. Een tweede boek van Salvador Dali, dat wat minder boeiend is dan zijn 'Secret Life' boek, maar evengoed interessant. Daarnaast ben ook bezig in een roman van Michael Chabon. Echt zo'n verhaal wat ik dan niet kan laten liggen, ik moet het uitlezen. Het liefst nog dezelfde dag. Deze keer houd ik het niet lang vol, want ik wil eigenlijk eens mijn boekenkast herstructureren. Sinds de slaapkamer wijzigingen heb ik mijn boekenkast in feite gewoon ingeruimd zonder echt goed te kijken naar het hoe. Dat wilde ik nu eens gaan doen. Of te wel, zoals ik het fijn vind de boeken arrangeren op schrijver op alfabetische volgorde. Een boek waarin ik ben begonnen, moet per se uitgelezen worden, of ik het nu leuk vind of niet, de boeken moeten op alfabetische volgorde staan malgré tout, maar ook het CD-rek of i-Tunes. Ik wil me bewuster worden van mijn dwangmatige bezigheden en deze, waar het niet functioneel is, ook loslaten. Ik doe dat omdat, als ik daaraan vasthoudt, het een remmende werking heeft op mijn flow. Zo heb ik de laatste week wel het een en ander opgemerkt en ook afgewogen. Zogauw ik denk "ik moet per se, want anders" dan gaat al eens een lichtje branden. Maar genoeg daarover.

Dinsdag was een leerzame dag. 4 Wereldoverbrugger vraagt om op tijd los te laten, om ruimte te maken voor nieuwe indrukken die beter passen bij wie ik ben. Eventjes een bezoekje aan A&G loopt uit naar een hele middag. In feite hoef ik alleen maar te luisteren naar wat er voor boodschappen voorbij komen. Het gaat met name over (het verzamelen van) karma, en de consequenties die dat heeft. Onder het motto, wat je geeft krijg je (ooit, ergens) terug. Goed doen levert positief karma op. Dat geldt ook voor het tegenovergestelde. Dan gaat het over de consequenties dragen voor wat je doet. Hoe hoger in het licht je komt, hoe groter de verantwoordelijkheid voor je handelen. Daar merk ik steeds meer van.

Zoals bijvoorbeeld de dag naderhand, als we juist een superdag hebben gehad samen met Aaron in Apeldoorn en Drenthe en er iets gebeurt wat voor mij volledig onverwacht komt en waar ik niets van snap. Iets wat volledig indruist tegen een paar van mijn normen en waarden. Uiterlijk blijf ik rustig, maar van binnen is het een ander scenario. Ik word getriggerd om te zien hoever ik sta op dit moment. Onverwacht en onvoorzien, blijkt nog een aandachtspunt te zijn. Daar sta ik ook niet van te kijken. De 'High' van de week tevoren, daar was even weinig meer van te merken.
In Drente zijn we naar Borger geweest naar het grootste hunebed en ook naar kamp Westerbork. Dat was best aangrijpend.
Na Drente, volgen een paar dagen van groeiende verstilling in mezelf. Mediteren gaat gepaard met onderwijl communiceren. De laatste dagen lijkt het alsof de 'radio' kapot is, maar in feite staat mijn antenne niet meer goed afgesteld. Het was eventjes de vraag stellen is antwoord krijgen, via een zin in een liedje, iets wat iemand zei, of direct tijdens of na de meditatie als een gevoel wat zich vertaalt in een gedachte. Dat is geleidelijk weggevallen. Komt vanzelf weer terug als het gepast is. Nu dus even niet.

5 oktober 2015 (Elektrische Slang)

In de nacht op maandag een les in Tzolkin inzicht gehad en 2 boodschappen uit songteksten. Een regel die er uit springt. De boekenkast geharmoniseerd en verder na de wandeling rust genomen, blog geschreven en bijzonder blij met nieuwe Editors muziek. Telegraph Avenue uitgelezen en verder bewustwording van mijn nieuwe balans en van mijn ‘verborgen’ dwangmatigheid die zich langzaam openvouwt.

7 oktober 2015 (Overtoon Hand)

Een dagje Drente. Onderwijl weer af en toe stoeien met dwangmatigheid: dit moet zo, of dat moet zo( tijd, manieren). Hunebed was leuk te zien. Westerbork vond ik aangrijpend. Onderweg flow gevolgd, wat leidde naar de plaatsen waar we langs kwamen en ook naar goed voer.
Thuis worden we uitgemaakt voor rotte vis omdat Lien tegen een heg piest en krijg ik een middelvinger. Ik vind het nogal wat. En vind het niet terecht, ik heb wel meer honden daar weten naar de wc gaan, en geregeld ook, waarom krijgen uitgerekend wij, 1 keertje per ongeluk, dan een middel vinger wat ik nogal een buiten proportionele reactie vind?

8 oktober 2015 (Ritmische Ster)

De dag na de ‘happening’. Rustig aan gedaan, weinig bijzonders bedacht of meegemaakt. Heel veel bezig met de vorige dag. Ik vind dat ik dit niet verdiend heb. Tegelijkertijd weet ik dat het een les/test is om te zien hoever ik sta. Conclusie: word ik verrast, dan kan ik de juiste woorden kiezen, maar mijn energie intensiteit helpt dat om zeep. Een vooruitgang tov vroeger, Dat is zeker.

9 oktober 2015 (Resonante Maan) GAP

De dagen lijken zich te verstillen. Smorgens boodschappen en Dali’s andere boek wat ik had gekocht. Smiddags mediteren en Dali. Savonds Dali en slapen.

13 oktober 2015 (Spectrale hemelwandelaar)

Heb eens besloten om rustig te blijven in plaats van me te laten gelden. Levert dezelfde uitkomst op met minder energieverlies. (…)

14 oktober 2015 (kristallen tovenaar)

Opnieuw een rustige, meer gebalanceerde dag dan de laatste dagen. Stilletjes ben ik op weg om niet meer boos en kwaad maar met humor te reageren. Ik merk dat het me steeds beter afgaat. Moeders is en blijft zuur ingesteld. Memento Mori ipv Carpe Diem. Bevindt zich zelden in het moment van het Nu. (…)

15 oktober 2015 (Kosmische Adelaar)

De verstilling zet voort. Het bewust zijn van Onrecht, maar er mij niet meer door laten van de wijs brengen, lukt steeds beter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.